Wat en wie?

De VRT-radiospotcel staat garant voor de interne productie van radiospots en audiovormgeving. Met onze producties, en het leveren van knowhow en advies, willen we de VRT-merken graag voorzien van een unieke sound en feel en hen op die manier versterken. De VRT-radiospotcel produceert in opdracht van de grootste radio- en televisiezenders van Vlaanderen en Brussel (Radio 1, Radio 2, Klara, MNM, Studio Brussel, één, Canvas en Ketnet) elk jaar zo’n 2000 radiospots en veel meer jingles en audiovormgeving.

Onze creactieve, muzikale, taalkundige, technische en organisatorische talenten Klaas, Patrick, Fré, Jeroen, Herwig, Mark, Sander, Ben, Geert, Evelien, Wederik, Joris, Pieter en Alain zijn er elke dag en nacht (of toch bijna 😉 ) mee bezig in 2 speciaal hiervoor ingerichte opnamestudio’s en 5 montagecellen. Iedereen heeft zijn eigen specialiteit: van achterstevoren spreken over het imiteren van andere collega’s tot het in 15 seconden naspelen van alle nummers uit de MNM50 en tegelijkertijd een VRT-panini met pesto en mozzarella opeten.

Voor het inlezen (en soms inzingen) van onze spots en jingles doen we beroep op een twintigtal professionele stemmen en acteurs. Of we lezen en spelen zelf iets in.

Elke maand reiken we ook onze Hotspot uit, een prestigieuze wisselbeker voor de beste intern geproduceerde radiospot. Een professionele media-jury geeft elke maand punten aan de genomineerde spots.

Het resultaat van ons werk hoor je elke dag op Radio 1, Radio 2, Klara, Studio Brussel en MNM.

En we gunnen je af en toe een blik achter de schermen op Instagram en Twitter. 

radiospots, jingles, postproductie en audiovormgeving

%d bloggers like this: