De koers naar de HOTSPOT

Ja, een rare radioweek is het deze week. Onwezenlijk. Je voelt het in de gangen, op de redacties, online en op de radio. Een week waarin ook veel mooie verhalen naar boven komen. Heel veel sterkte aan alle collega’s, vrienden, familie van Christophe. De warme stem, de warme mens blijft in onze mooie herinneringen verder leven.

Dit zijn, in willekeurige volgorde, de nominaties voor de Hotspot, de beste intern geproduceerde VRT-radiospot van de maand, met de reacties van onze Hotspot-jury:

CANVAS – Interne Promo Voor VDB, Ik Ben God Niet!

Die West-Vlaamse rapper als voice-over voor de docu was natuurlijk een superidee. Dit werkt ook helemaal in de spot. Het West-Vlaamse accent en de details in de achtergrond (het gejuich…) maken het origineel.
Fijn om een echte West-Vlaming de stem van VDB te horen vertolken. Maakt het meteen heel bevattelijk en toegankelijk. De opbouw naar ‘vanaf nu sta ik er alleen voor’ vind ik sterk gedaan. Ik vond dit een heel prikkelende spot. Gaf me meteen goesting om naar de reeks te gaan kijken. Moet ik dus nu doen op VRT NU 🙂 . Een pakkende spot, sterke sound. Mijn favoriet!H

MNM – interne promo voor Peter Paasei

‘ De goedgemaakte spot die gewoon goed klinkt maar ook omwille van de heerlijke naam Peter Paasei. Bekt superlekker. Het lijkt wel een spannende actiefilm! Mooie mix van fragmenten uit het programma, met humor en spanning. Past perfect bij sfeer van Peter Paasei. Een spot met een hoog mol-gehalte. Spannend én grappig. Ik ga niet mee zoeken maar wél luisteren 😉 ‘

één – interne promo voor De Columbus

‘ Past perfect bij de toon en inhoud van het tv-programma. Mooi! Humoristisch, warm, uitnodigend, ligt in de sfeer van het programma. De muziek en de stem van Wim Lybaert zetten je meteen op de Columbus en daar wil iedereen wel zijn. Op 30” heb ik een verhaal gehoord, mét cliffhanger… ik zal dus verplicht moeten kijken naar Eén. Leuk, grappig en opvallend.’

RADIO1 – interne promo voor Radio Fiskepark

‘ Je wordt nieuwsgierig want de spot vertelt me vooral niet wat ik van het programma mag verwachten. Handig want het was misschien toch niet uit te leggen in 30 seconden. Ja, gewoon een heel fijn idee van die zitmaaier die de hele uitleg maskeert. Top uitgewerkt. Een originele en grappige spot. Nodigt uit om naar Radio Fiskepark te luisteren. Prima geacteerd van Thomas De Soete. Het lijkt wel alsof ik echt aan zijn vijver zit en wil roepen “ZET DA MASJIEN AF JONG!!”. Dit soort spot valt ook gewéldig op bij Radio 1.

KETNET – interne promo voor EI LAND

‘Er zit zoveel sfeer in deze spot. Het gekraak van het ei maakt het af. Cool’

KLARA – interne promo voor Dooddoeners

‘ Juiste tone-of-voice, humor, eenvoudig, de juiste quote, en het maakt je heel nieuwsgierig. De spot geeft goesting om te luisteren. Jean-Paul Van Bendeghem kan het toch altijd zo grappig zeggen! Simpel en goed. Ik vond deze heel leuk en spontaan klinken. Alsof de makers er ook heel veel zin in hadden. Leuk, grappig en opvallend.’

STUBRU – interne promo Voor de Podcast 25 Jaar Fuse

‘ Een fijn idee om de beats te laten nadoen. Het geluid van techno beschrijven… “boenke boenke”… goed gevonden! Met een knipoog en veel liefde voor de Fuse. Heeft iets onweerstaanbaars waardoor je de spot gerust meerdere keren kan horen. Geeft de sfeer van de club perfect weer in mijn hoofd. Goed gebracht door de stem en toffe vondst. De pompende bass in de achtergrond, de grappige imitaties van ‘techno’ en de kwinkslag op het einde (tsjingel tsjangel) maken deze spot voor mij de nummer 1. Flink. Interessant! Dit smaakt naar meer, die podcast wil ik horen! ‘

RADIO 2 – interne promo voor DISCO FRISCO

‘ Fris en zwiert je helemaal terug naar toen! Persoonlijk vind ik dat de muziek ideaal is voor deze spot en mooi samensmelt in het geheel. Heel goede copy en heel goede muziekselectie. Voor de fijnproever! De spot is duidelijk en je weet waarvoor je zal luisteren. Heel aanstekelijk door de goede mix met de muziek en Marcel die heel geloofwaardig is in die rol. Goed gespeeld op de nostalgie.’

Onze Hotspot-jury, die sinds deze maand een paar jonge, frisse nieuwe leden rijker is, heeft met veel aandacht geluisterd en gestemd. Over onze jury gesproken: één van onze topjuryleden (met de initialen PDW, maar dit volledig terzijde) blijft ook na zijn pensionering lid van onze jury. Fantastisch toch! En wat een spannende stemronde was dat alweer deze keer. Radio 1, Radio 2, Klara, StuBru en Canvas scoorden uitstekend en hadden allemaal kunnen winnen. Net wel. Net niet. Of net wel. Of toch niet. De derde plaats is deze keer voor Klara, de tweede gedeelde plaats is voor StuBru en Radio 1 en de winnaar van de Hotspot, de beste intern geproduceerde VRT-radiospot, van april 2019 is …

CANVAS – Interne Promo Voor VDB, Ik Ben God Niet!

Proficiat Patrick, Klaas, Joris en Wouter! Een duidelijk verhaal, mooi gesonoriseerd. Straf werk!

Onze oudere Hotspots, nominaties en ander radiospotcelwerk kan je ook nog altijd beluisteren op onze Soundcloud.

Tot volgende maand!