De sportieve hotspot

Na de superdrukke maanden aan het einde van het jaar zijn januari en februari traditioneel relatief rustige maanden bij onze radiospotcel. Relatief betekent in dit geval voor alle merken behalve Stu Bru. Je kon er eerder deze week niet naast kijken, het is daar een beetje veranderd. Stu Bru ziet er nu niet alleen ongelooflijk hip en nieuw uit, ook aan de auditieve vormgeving is keihard gewerkt. Het resultaat mag er alvast zijn, proficiat collega’s!

Naast de upgrade van Stu Bru is er achter de schermen van de radiospotcel ook keihard gewerkt aan een andere upgrade. Onze pc’s en laptops hebben een facelift gekregen. En zoals dat gaat met pc’s loopt dat ook niet altijd meteen gesmeerd. Onze pc’s komen soms minstens even verrassend uit de hoek als de radiospots die we erop produceren. En dat kan al tellen 😉

Maar tussen alle recepties, upgrades, nieuwjaarsfeestjes, en restylingen door hebben onze spotproducers toch nog een paar radiospots uit hun mouw geschud. Dit zijn ze in willekeurige volgorde mét commentaar van onze Hotspot-jury:

Canvas – Interne Promo Voor Extra Time Cross

Fijn dat er moeite gedaan wordt om een informatieve spot origineel aan te pakken! De reacties van de stem waren ook overtuigend geacteerd. 
De mop van het onderbreken is niet superorigineel, maar het is zeker grappig gedaan waardoor het een leuke spot wordt.
Voor radio ligt het tempo van de jokes wel wat hoog. Om meerdere keren te horen.

Radio 1 – Interne Promo Voor De Podcast Fifty Fifty

Mooi opgebouwde spot, met de clou aan het einde. Aan het begin doemt een legertje ‘walking dead’ op of was het een legertje revolutionairen? Het aha-moment komt op het einde. Jammer dat er een versleten viool onder zat. Vijftigers houden van 80’s muziek, niet van versleten violen. Dat zijn ze ook niet, toch? Mooi toegewerkt naar de stem van Annemie Peters!

Één – Interne Promo Voor Dertigers

Zet meteen de juiste sfeer van de populaire fictiereeks neer.

Radio 2 – Interne Promo Voor De Droomreis Van De Madammen

Woehoew! Best leuk gedaan en wel grappig. Je wordt er goedgezind van. Skoeters op de scooter 🙂

MNM – Interne Promo Voor #leefzonderfilter

Leuk initiatief! Perfect voor die doelgroep, leuke spot. Simpel en duidelijk. Je had met quotes van jongeren kunnen werken, maar nu was de boodschap van Tom ook persoonlijk en helder. En ‘helder’ is altijd goed voor een spot. Die spot klinkt gewoon goed, vooral de delay op de ‘maar’ vond ik plezant.

Ketnet – Interne Promo Voor Like Me

De leuke muziek in de spot is top en de spot geeft je zin om te kijken

Klara – Interne Promo Voor Klara In DeSingel

Leuke insteek. Degelijk, opvallend en toch een knipoog van Pat. Goed gedaan.

En nu, dé vraag van de maand: wie verdient de Hotspot, onze interne wisselbeker voor de beste intern geproduceerde radiospot van de maand januari? Onze juryleden hadden het deze keer moeilijk om een winnaar aan te duiden. Na uren intern overleg kwamen ze tot dit resultaat: op de derde plaats staat MNM, op de tweede plaats Radio 2 met exact evenveel stemmen als de winnaar, maar met iets minder voorkeurstemmen, en de eerste plaats is deze keer voor …

Canvas – Interne Promo Voor Extra Time Cross

Proficiat Ruben, Patrick, Joris, Geert, Klaas, onze violist, Albert en iedereen die meewerkte aan deze spot! Uitstekend werk!

Tot volgende maand!