The Spot Queen

Dag luisteraar,

Dat het een mooie radiozomer was moet ik je niet vertellen. Een mooie radiospotcelzomer zelfs. Onze jingle- en spotproducers hebben zich geamuseerd met bouwen en verbouwen. De ene zijn studio of zijn huis (met of zonder legoblokken), de andere een paar jinglepakketten en een pak radiospots. Of alles samen. Door elkaar of na elkaar. Honderden projecten. Het ging vooruit. Het ging verbazend goed vooruit. Ik zag ze bouwen met symfonische orkesten, zangeressen, acteurs en heel veel stemmen. En met heel veel goesting 😉 .

En dit is raar, terwijl ik deze tekst aan het typen ben in de editor krijg ik een mail binnen met de titel ‘Gratis naar bouw- & renovatiebeurs in Brussel’… Lezen die mee???? Als je drie keer het woord ‘bouwen’ of ‘verbouwen’ gebruikt, mag je dan gratis naar een bouwbeurs? Tof!  Euh, zou dat ook werken met een concert van bijvoorbeeld Pharrell Williams? Je weet wel, Pharrell Williams. Pharrell Williams dus.

Neen, van alle radiospots die we in juli en augustus gebouwd hebben zijn dit, in willekeurige volgorde, de spots die meedingen naar de ‘Zomerhotspot’, de wisselbeker (of wisselspot) voor de beste intern geproduceerde radiospot van juli en augustus. Hadden we ook geen spot voor Pharrell Williams gemaakt?

1. Studio Brussel: interne promo voor Studio Britpop. Knip- plakwerk in de beste ‘life is music’-traditie. Plezant gedaan!

2. Canvas: interne promo voor krimi op Canvas Een heerlijk afwijkende, toch wel verrassende spot. Mooie sonorisatie

3. Eén: interne promo voor Hotel M: Een eenvoudig en duidelijke spot.

4. Radio 1: interne promo voor De Goden, versie 1 en Versie 2 : Leuk gebracht en goed om weten 😉

5. Klara: ruilspot voor De Singel De sonorisatie illustreert de inhoud. Je blijft luisteren. Goed gemaakt!

6. Radio 2: interne promo voor Vraag het aan In de lijn van de tv-spot. Mooie positieve campagne. Helemaal Radio 2.

7. MNM: interne promo voor de Grote groetjesweek: Eenvoudig en sterk o.m. door het gebruik van echte fragmenten van MNM. Op en top MNM dus.

De jury heeft genoten en gestemd. Het was alweer een spannende strijd waarin vier spots zich al snel profileerden als mogelijke winnaar: Radio 1, MNM, Studio Brussel en Canvas. Maar er kan er maar één winnen…

De winnaar van de Zomerhotspot van 2014 is …

Studio Brussel: interne promo voor Studio Britpop.

The Spot Queen en haar slavenMooi werk! Proficiat Klaas, Sander, Steven, Lorenzo, Siska, Sam en Thomas!

Veel zomerse groeten, ook aan Pharrell Williams (nog geen mail met gratis tickets?)

Tot volgende maand!