Een historische Hotspot

Dag luisteraar,

Juni is voor onze spot- en jingleproducers traditioneel één van de drukste maanden van het jaar. Met veel enthousiasme vliegen ze in korte broek van bureau naar brainstorm, naar micro, naar montagecomputer, naar meeting, naar luistersessie, naar bureau … En als de zomer op de radio start dan is de zomer bij ons al voorbij. Dan zitten wij al in ons septemberkostuum: nieuwe jingles, nieuwe programma’s nieuwe acties. Het einde van 2014 lijkt al in zicht, kunnen we al ergens een kerstboom kopen 😉 ? Neen, gelukkig zijn er genoeg last minute-opdrachten die ons van de nabije toekomst terug naar het heden katapulteren.

Vooraleer jij de zomer induikt kan je nog even genieten van de mooiste spots die onze mannen deze maand geproduceerd hebben. Dit zijn de kanshebbers voor de Hotspot, de prijs voor de beste intern geproduceerde radiospot, van de maand juni.

1. interne promo Ketnet Copa Ketnet Een duidelijke en jonge sfeervolle spot.

2. interne promo voor het WK op Canvas: Goed gevonden en zeer mooi gemaakt. Klasse! Wie zijn die acteurs en waar kan ik ze boeken? 😉

3. interne promo 1000 zonnen op één : Een zonnige spot voor een zonnig programma. Eenvoudig en goed.

4. R100+: een interne campagne voor het museum 100 jaar radio. Eén concept, vijf spots: versie 1, versie 2, versie 3, versie 4 en versie 5. Een grote campagne met op elk radionet een andere variatie op hetzelfde thema. Leuk gevonden, goed geproduceerd.

5. Interne promo voor Graspop op Studio Brussel: Teasend begin met artist quotes. Aantrekkelijk!

6. interne promo voor MNM Big Apple Hits: Mooie opbouw en zomerse stemming. Klopt helemaal!

7.interne promo voor Pompidou Americana op Klara: Extra large-spot voor een extra large-Pompidou. Heel veel uitstekende elementen in deze spot. Klasse!

8. interne promo voor het WK op Radio 1: Eenvoudige en wervende spot met de juiste quotes. Je bent meteen in de juiste stemming.

 

Acht mooie spots of spotcampagnes waarvan er maar één de felbegeerde Hotspot kan winnen.

Op de tweede plaats staat de Canvas-spot maar de enige echte, onvervalste Hotspot van de maand juni 2014 gaat naar:

R100+: een interne campagne voor het museum 100 jaar radio. Eén concept, vijf spots: versie 1, versie 2, versie 3, versie 4 en versie 5.In bovenstaand organigram wordt duidelijk hoe alles in elkaar zit. Een dikke proficiat aan iedereen die aan deze campagne meegewerkt heeft: Fré, Geertje, Wederik, Bart, Jan, David, Gunther, Peter, …  Een tof idee werd een mooie radiocampagne op onze 5 radionetten. Of zoals één van onze juryleden het verwoordt: ‘mooi spelletje rond eigenheid van de netten’. Nog van dat! Trouwens, het museum al bezocht, Fré?

Fré (2de van links) geniet van zijn overwinning

Mag ik je een zeer mooie zomer vol radio toewensen?