Dat verdient een koffietafel!

Dag luisteraar,

Soms zijn er van die dingen die nooit lijken te verdwijnen. Zo ook een bord op de muur in onze gang met daarop ‘STUDIO BRUSSEL Redactie woord … 27’. (Voor de kenners en fans van het mooie VRT-gebouw aan de Reyerslaan: als je vanuit de L-gang op de vierde verdieping onze gang (patio) binnenwandelt dan kan je er niet naast kijken.) Het toeval wil dat lokaalnummer 27 (samen met de 29 en 31) al een aantal jaar het hart van onze radiospotcel is. Dat verklaart meteen ook waarom we hier af en toe bezoek krijgen van een verdwaalde geest. Waar is de redactie woord van Studio Brussel trouwens naar toe?

Ik heb al geprobeerd om met de letters van ‘STUDIO BRUSSEL Redactie woord … 27’ een nieuw woord te maken dat beter aansluit bij wie we zijn en wat we doen, maar echt verder dan ‘radioSBOTceL’ geraak ik niet. Blijven nog over: de letters U, D, I, U, S, E, e, t, w, o, d. Suggesties zeer welkom 😉

Dit zijn de nominaties voor onze Hotspot, de beste intern geproduceerde radiopsot van oktober 2013.

1. Canvas Belpop Rocco Granata: Sfeervolle spot met een duidelijke quote en structuur. Eenvoudig, maar werkt!

2. Ruilspot Megavino voor Radio 2: Het speciale aan deze spot is dat die beter wordt naarmate je meer wijn drinkt ;-). Ook hier mooie sfeer. Verleidelijke stem.

3. Studio Brussel RIP50: Het begint bijna als Radio Maria en eindigt ook zo 🙂 Goed gebracht, grappig en mooi gemonteerd.

4. MNM 1000 luisterpunt, een spot uit twee delen waar in de uitzending andere spots tussen zitten. Dit is deel 1 en dit deel 2. Dit is één versie van een schitterende campagne met Bruno Vanden Broecke. Grappig en goed gemaakt.

5. De Radio 1-sessies met Johan Heldenbergh : Leuk idee met een schitterende Johan Heldenberbergh. Goed gedaan en met de nodige knipogen.

6. Ketnet, de omgekeerde quiz: Aanstekelijke spot voor een aanstekelijk programma.

7. Klara radio Marcel: Dit is toch wel een speciaal geval 😉 Een schitterende lange radiospot, ingelezen door Bart Stouten, zoals alleen Bart Stouten dat kan. Anders dan anders en daarom zeer leuk.

8. één: De Ridder: Duidelijke quotes. Geeft de juiste sfeer weer. Goed gemaakt!

Tijdens de stemronde waren er al snel drie spots die zich profileerden als kanshebber. Radio 1 en MNM zijn er twee van, maar de enige echte winnaar van de meest begeerde trofee van de maand is:

Studio Brussel RIP50: Volgens één van onze juryleden een wonderlijke optelsom van effecten, stem, muziekfragmenten en tongue in cheek. Beter kan ik dat niet verwoorden. Een dikke proficiat Klaas, Sander, Lorenzo, Thomas, Steven, … Nog van dat! Dat verdient een koffietafel. Straks.

Tog volgende maand!