The zotte original soundtrack-zaterdag wint de Hotspot

Dag luisteraar

Vanmorgen kreeg ik een mail van een zekere Izabela met als onderwerp ‘Alain chat with us now!’.  Wat denkt een mens dan? Juist ja, met uitroepteken en al. Toch snel even open geklikt. De eerste zin van haar mail was dan ook ‘We live in the world of “NOW” Alain.’ Een waarheid als een koe. Waarop een uitleg volgt over een team van audiospecialisten (No robots, droids or parrots here) die mij zomaar willen helpen met al mijn vragen. Zij hebben de knowhow in huis om onze betere producties te laten maken en al onze problemen op te lossen. Mooi toch? Alleen jammer van die robots en papegaaien, het leek me nochtans leuk om daar eens mee te chatten. Ik weet zeker dat er tientallen ideeën uit zouden komen voor een nieuwe radiospot of jingle

Maar goed, terug naar de world of “NOW”. Dit zijn de nominaties voor onze Hotspot van september, de beste intern geproduceerde VRT-radiospot, in willekeurige volgorde:

1. Radio 1 – interne promo – Het hol van de Leeuw : Een mooie muziekmontage en slim woordspel.

2. Studio Brussel – Music for life 2014 – wat ga jij doen? : Wervende spot met goeie quotes. Eenvoudig, maar zit goed in elkaar.

3. Canvas – Belpop -Jazz Bilzen : Duidelijk en nostalgisch. De juiste sfeer en schitterende quotes.

4. Klara – interne promo – The Original Soundtrack: een spot uit een grotere campagne met een aantal stemmen en evenveel soundtracks. Sterk idee. Mooi gebracht. Een campagne gecreëerd door Famous, Het Geluidshuis en onze radiospotcel.

5. MNM – interne promo – zotte zaterdag: De zotste spot van de maand. Erg aanstekelijk. Leuke productie.

6. Radio 2 – interne promo – zoete klassiekers: Mooie copywriting. Om het met de woorden van onze jury te zeggen: ‘In De Madammenspot zit een geweldige luilekkerlansmontage van zoetigheden.’

7. één – interne promo – Bye bye mama: Dit verhaal klopt helemaal. Teasende en leuke radio.

Het is alweer een spannende stemronde geworden. Als snel profileerden twee spots zich als mogelijke winnaars, maar er kan er natuurlijk maar één winnen.

 

De Hotspot van september 2013 gaat naar:

 

 

Klara – interne promo – The Original Soundtrack: Valt op, mooi uitgevoerd, kortom een geweldige spot. Proficiat Famous, Het Geluidshuis, Geert, Marc, Jeroen en Apollo!

 

 

Maar … omdat bovenstaande spot niet helemaal intern geproduceerd is, en misschien net binnen of buiten onze definitie van de Hotspot valt (de beste intern geproduceerde VRT-radiospot), kijken we ook graag even naar onze nummer twee. Drie stemmen minder, maar 100% door onze radiospot-mannen en -vrouwen bedacht en geproduceerd:

 

 

MNM – interne promo – zotte zaterdag: Proficiat Faisal, Freek en Goedele. Jullie verdienen ook deze Hotspot! Op deze foto maken ze zich klaar voor hun stemopname met Goedele, intussen een wekelijkse gewoonte. Mogen we nu eindelijk weten wie Goedele gekieteld heeft?

 

Nog vragen? Chat with us now!

Tot volgende maand!