De winning streakers streaken alweer …

Het is mij de laatste weken opgevallen dat de goesting om al dan niet naar een bepaald net te luisteren toch in zekere mate afhangt van de zon en de temperatuur. Ik vraag me af of er ooit al eens onderzoek is gedaan naar de relatie tussen het luistergedrag van de radioluisteraars en het weer. In de herfst en winter voel ik me veel meer Klara en Radio 1, maar als het wat warmer en zonniger wordt neig ik meer naar MNM, Radio 2 en Studio Brussel. Vreemd of net niet?

En wie weet wordt het stemgedrag van onze professionele jury ook beïnvloed door het weer. Of door de stand van de maan 😉 Wie zal het zeggen …

Weer of geen weer, dit zijn de nominaties voor onze Hotspot, de beste intern geproduceerde VRT-radiospot, van april 2013:

1. Radio 1: Interne promo voor de classics 100 : Een uitstekende spot! En wat een stem! (die zanger bedoel ik 😉 )

2. Radio 2: Interne promo voor de vinyl top 80: Een leuke mix met de juiste fragmenten. Juiste sfeer en juiste boodschap. Goed gedaan!

3. Klara: Interne promo voor Le Sacre: Volgens één van onze juryleden is dit een sexy, spannend, actueel verhaal gemaakt van een oud stuk. Erg verleidelijk om naar te luisteren

4. MNM: Interne promo voor Sing Your Song Goed gevonden en sterk gebracht. Een spot die opvalt en bij iedereen een glimlacht tovert.

5. één: Interne promo voor de 4000ste aflevering van Blokken De juiste sfeer en met een knipoog. Tof gedaan.

6. Canvas: Interne promo voor een documentaire rond 100 jaar Vooruit. Is dit nu een echt fragment van toen? Sommigen hebben eraan getwijfeld. Goed gedaan dus!

7. Ketnet: imagocampagne rond de Checklist. Check 18 komt in deze spot mooi tot leven. Een samenwerking tussen onze radiospotcel en Make Lemonade. Goed gevonden, grappig en goeie acteurs! Mooi!

 

De meningen van de juryleden waren deze keer een beetje verdeeld. Radio 1, Klara en Ketnet verdienen een eervolle vermelding, maar de enige echte winnaar van de Hotspot voor april 2013 is:
de winnaars!
MNM: Interne promo voor Sing Your Song Een topidee en mooi tot leven gebracht door Freek (foto midden), Faisal (foto rechts) en Lesley (euh, niet op de foto). De Winning Streakers met sterk groeiende fanclub (foto links). Een dikke proficiat!
Tot volgende maand!