MNM Mashes it up

Een simpel spontaan idee, wat mits heel wat inspiratie, samenwerking en vakmanschap een schitterend resultaat geeft. Daar houden we van.. En dat is precies wat de laatste weken bij MNM ontstaan is. Hun vormgever Peter De Paepe dropte dit geniale geinigheidje in de mailbox van Faisal Chatar van de Radiospotcel, die er dadelijk mee aan de slag ging:

“Ik stelde voor om zelf ook eens te rotzooien in Ableton en misschien iets gelijkaardig in elkaar te boksen. Heb toen een demootje gemaakt met wat zelf gekozen typische MNM-platen en die werd goed onthaald. Het voorstel om er zo een aantal te maken en te kaderen als muziekjingles werd afgeklopt door het nethoofd. Van Hans Snijders, muziekman bij MNM, kreeg ik 10 lijstjes met telkens 10 platen die breed genoeg uit elkaar liggen om zo in elke jingle het hele gamma van MNM goed in kaart te kunnen brengen. Het is een hele uitdaging geweest om jingles te maken waar zowel Swedish House Maffia als Bryan Adams in aan bod komen maar het harde werk heeft geloond.

 

Thomas Cordie