Studio Hotspot

Dag radiospotter,

Als er iets is waar we gespecialiseerd in zijn, dan is dat het produceren van korte auditieve verhaaltjes en jingles. In plaats van deze mail zouden we dus eigenlijk ook een kort item kunnen produceren. Een stukje radio, een spot XL, … Iets met een spannende jingle aan het begin, met spannende klassieke muziek en een stem die helemaal opgaat in zijn verhaal. ‘Honderden kandidaten, zes genomineerden en slechts één winnaar!’ Gevolgd door een snelle montage van de zes nominaties. Gevolgd door heftige reacties van onze jury op een nog heftigere breakbeat. Genomineerden worden weggestemd, andere genomineerden mogen dan weer door. De voorzitter van de jury maakt de winnaar bekend. Waarop de makers van die spot helemaal uit de bol gaan en spontaan de spot beginnen na te spelen, inclusief alle geluidseffecten en het spelen en zingen van alle muziekjes. De champagne knalt, de glazen klinken. Discobaar a moeder verschijnt als een deus ex machina. Ze beginnen hun set met Congratulations van Cliff Richard, gevolgd door hun copacabana. De voltallige jury staat intussen op onze bureaus het beste van zichzelf te geven. Zo goed als alle VRT-medewerkers hebben intussen de weg gevonden naar de 4G en dan … een jingle. 

Enfin, het einde staat nog niet helemaal op punt ;-). Voorstellen welkom! Dit zijn alvast de genomineerde spots voor mei 2012:

  1. Radio 1 Helden : Een filmische spot met een mooie sound, perfecte stem en een heldenverhaal met een vette knipoog. Mooi!
  2. Radio 2 moederdag: Eenvoudige boodschap en verrassend gebracht door een verborgen Radio 2 – talent, nietwaar Lars? Hier word je vrolijk van.
  3. Klara ruilspot opening Middelheim: Kurt als voorbeeldige museumgids. Zo zouden er meer moeten zijn. Grappig en duidelijk.
  4. Studio Brussel tickets Werchter: Een mooi verhaal, goed gevonden, perfect uitgewerkt en grappig. Dit blijft hangen.
  5. MNM strafste school bedankspot: Dit is helemaal MNM. Een prikkelende spot die een erg geslaagde actie nog een extra zetje geeft. Authentiek, enthousiast en knappe montage.
  6. Canvas begint deze middag. Misschien de duidelijkste spot ooit. Starring Patrick, de VO als VO en Mark, de baas als baas die misschien wel droomt van een carrière bij de radiospotcel 😉 Mooi!

De puntentelling was deze keer écht spannend. Het was een bijna gelijke strijd tussen Radio 2, MNM en Studio Brussel. Maar de winnaar van de meest prestigieuze radiospotprijs is …

Steven en Klaas

Studio Brussel tickets Werchter :  Een zeer mooie productie. Proficiat Steven, Klaas, Lisa, Bram, Hans, Ben, …!

Tot volgende maand!